بيماري پريودنتال به نوعي ناهنجاري در ناحيه لثه گفته مي شود که به سبب وجود عفونت و والتهاب در لثه و استخوان اطراف دندان ها به وجود مي آيد.


بيماري لثه در دو نوع شايع هستند:


ژنژيويت و پريودنتيت


ژنژيويت: در حالت ابتدايي و مراحل اوليه ي بيماري لثه، ژنژيويت گفته مي شود. در ژنژيويت، تورم و قرمزي لثه همراه خواهد بود و در برخي موارد نيز ممکن است لثه ها خونريزي نيز داشته باشند.


پريودنتيت: مراحل پيشرفته تر بيماري لثه به نام پريودنتيت شناخته مي شود که در اين شرايط، التهابات لثه بسيار بيشتر مي باشد و در حدي پيشرفته است که شروع به تحليل لثه ها و حتي نمايان شدن ريشه دندان ها مي کند. در نتيجه ي اين تحليل ها، دندان ها شروع به لق شدن مي کنند و در صورتي که براي درمان اقدام نکنيد، در آن قسمت از دهان دچار فقدان دندان خواهيد شد.


در ادامه شما را با بيماري پريودنتال آشنا مي سازيم تا در صورتي که هر يک از علائم را مشاهده کرديد هرچه سريعتر براي درمان اقدام نماييد.


ارتودنسي-بيماري پريودنتال يا بيماري لثه

 


همواره پيش از درمان ارتودنسي به روش ارتودنسي ثابت و يا ارتودنسي متحرک، مي بايست ناهنجاري ها و مشکلات دهاني و دنداني خود را نزد پزشکان رفع کرده باشيد تا در حين ارتودنسي با مشکلات جانبي رو به رو نشويد.




بيماري لثه و پريودنتال نيز نوعي از مشکلاتي است که در صورت عدم درمان مشکل ساز مي شود و نمي توان براي ارتودنسي اقدام کرد.




 


سن شيوع بيماري پريودنتال چه زماني است؟


مي توان اذعان داشت در بزرگسالان اين بيماري وجود خواهد داشت و اين در صورتي است که در شرايطي ممکن است در کودکان و نوجوانان نيز بيماري پريودنتال رامشاهده کرد.


شيوع اين بيماري در آقايان بيشتر از خانم ها مي باشد. حدود 56 در صد از آقايان و 38 در صد از خانم ها ممکن است دچار اين بيماري شوند. لازم به ذکر است که بدانيد افراد سيگاري 64 درصد در معرض اين بيماري خواهند بود.


 


علل بروز بيماري لثه و پريودنتال


بيماري لثه مي تواند به سبب شرايط متفاوتي در افراد ايجاد شود که در زير به برخي از اين علل اشاره مي کنيم:


ژن: در برخي از افراد ژن دنداني آنها به صورتي است که در معرض تحليل و آسيب قرار مي گيرند.


هورمون هاي نامنظم: همواره براي بررسي هورمون ها به پزشک مراجعه کنيد تا در صورتي که هورمون هاي نامنظم داريد، پيشگيري هاي لازم برايتان صورت گيرد.


سيگار و تنباکو: استعمال دخانيات به ويژه سيگار کشيدن


سايش دندان ها و فشردگي فک: در برخي از افراد اين مشکل ممکن است وجود داشته باشد که دندان قروچه کنند و يا فکين را بر روي يکديگر فشار دهند. در اين صورت تحليل لثه ها نيز به همراه خواهد بود.


استرس: استرس از جمله شرايطي است که بسياري از بيماري ها را به دنبال خود خواهد داشت. به همين منظور براي سلامتي دندان هايتان نيز سعي کنيد از استرس دوري کنيد.


داروها: استفاده از برخي داروها نيز ممکن است سبب تحليل و آسيب به لثه شود. حتما در استعمال داروها با پزشک خود م کنيد.


بيماري ها: براي بررسي سلامتي و يا وجود بيماري به پزشک مراجعه کنيد.


 


ارتودنسي-بيماري پريودنتال يا بيماري لثه

 


به طور کلي مي توان بيان داشت که عدم رعايت بهداشت، سبب رشد باکتري ها در ناحيه دندان و لثه مي شود که در طولاني مدت، لايه اي رنگي بر روي دندان به نام پلاک را تشکيل مي دهند و به مرور زمان اين لايه به قسمت لثه کشيده مي شود و سبب مشکلات لثه مي شود و پاکسازي و رعايت بهداشت در اين شرايط به آساني امکان پذير نخواهد بود و مي بايست توسط پزشک دندانپزشک صورت گيرد. در صورت بي توجهي به اين موارد ممکن است با بيماري هاي پيشرفته لثه رو به رو شويد.


 


بيماري هايي که باعث تشديد مشکلات لثه مي شود چيست؟


با توجه به شرايط لثه مي بايست زير نظر پزشک پيشگيري هاي لازم و درمان هاي خاص به خود را انجام دهيد. در برخي موارد ممکن است بيماري هايي باعث تشديد مشکلات لثه شود.


از جمله اين بيماري ها مي توان به موارد زير اشاره کرد:


ديابت


رماتيسم


ايدز


براي توضيح بيشتر مي توان بيان داشت که افرادي که داراي ديابت هستند نسبت به افراد غير ديابتي بيشتر در معرض بيماري لثه قرار مي گيرند. هم چنين رماتيسم باعث تحريک مفاصل و تحليل آنها مي شود. بيماري ايدز نيز مي تواند باعث عفونت شود.


 


ارتودنسي-بيماري پريودنتال يا بيماري لثه

 


علائم بيماري لثه و پريودنتال


در صورتي که موارد زير را مشاهده کرديد به دندانپزشک جهت پيشگيري و درمان مراجعه نماييد:


التهاب، تورم و قرمزي لثه


حساسيت دندان


لقي دندان


بوي نامطبوع دهان


احساس درد در هنگام لمس لثه


احساس درد در هنگام جويدن غذا


تغيير در جفت شدن دندان هاي فک بالا و پايين


و…


 


پشيگيري و درمان پريودنتال لثه


عموما مشکلات دنداني با رعايت بهداشت قابل کنترل و پيشگيري مي باشد. نوع ژنژيويت نيز که در حالت ابتدايي اين بيماري وجود دارد، با رعايت نکات بهداشتي مي توان از پيشرفت آن جلوگيري کرد.


اما نوع بيماري پيشرفته تر که پريودنتيت نام دارد نياز به درمان توسط پزشک خواهد داشت. در اين حالت مي بايست براي پاکسازي ريشه دندان، مصرف دارو و در موارد پيشرفته تر براي جراحي لثه اقدام کرد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : بيماري ,دندان ,درمان ,پريودنتال ,ممکن ,تحليل ,بيماري پريودنتال ,خواهد داشت ,بيان داشت ,توان بيان ,رعايت بهداشت ,باعث تشديد مشکلات ,براي درمان اقدام
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پایگاه اطلاع رسانی دکتر زمان باقرزاده وشکی سایت رسمی محصولات منزرنا Menzerna Fred هادي قهرماني شورای دانش آموزی آموزشگاه نور سورشجان ❤️❤️❤️ترنم باران❤️ ❤️❤️ دوربین های دیجیتال Leslie محمد حسین آشوری Angie