داروي اگزازپام يکي از داروهاي ضد اضطراب است که معمولا براي درمان بيخوابي، اضطراب و از بين بردن علائم محروميت از الکل تجويز مي شود. اين دارو به دليل ماهيت آن، شديدا اعتياد آور بوده و هرگز نبايد خودسرانه مصرف يا ترک شود. به علاوه مصرف اين دارو داراي عوارضي است که ممکن است براي فرد خطرناک باشد. تجويز اين دارو کاملا به عهده پزشک بوده و او با توجه به ميزان مشکل و شرايط بدني بيمار، دوز و مقدار خاصي را تجويز مي کند. در اين مطلب ويژگي هاي داروي اگزازپام و عوارض جانبي آن را بررسي کرده ايم.


براي دريافت مشاوره در زمينه داروي ضد اضطرابي مي توانيد با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسي حامي هنر زندگي از طريق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگيريد.


موارد مصرف اگزازپام


اگزازپام (Oxazepam) يک داروي آرام بخش و جزء خانواده بنزوديازپين هاست. مصرف اين دارو عمدتا براي درمان اختلالات اضطرابي و درمان بي خوابي هاي مزمن است. علاوه بر اين موارد، براي خارج کردن علائم مواد مخدر و الکل از بدن استفاده مي شود. متخصصان اگزازپام را براي درمان فوبي اجتماعي، استرس پس از سانحه و سندروم ملال پيش از قاعدگي نيز تجويز مي کنند.


مکانيسم اثر Oxazepam


اگزازپام مانند ساير دارو هاي خانواده بنزوديازپين ها، روي انتقال دهنده هاي عصبي گابا تاثير مي گذارد و باعث افزايش ترشح آن مي شود. هنگامي که گابا در بدن کاهش پيدا کند، فرد در يک حالت هيجاني قرار مي گيرد که اضطراب، بي قراري، بي خوابي و گرفتگي عضلات از عوارض آن است. ماهيت آرامبخش اين دارو بخاطر افزايش GABA در مغز است.


عوارض جانبي اگزازپام


در صورتي که پس از مصرف اگزازپام نشانه هاي آلرژيک مثل تورم پوست، خارش و تنفس سخت داشتيد حتما به اورژانس مراجعه کنيد. برخي ديگر از عوارض اگزازپام عبارتند از:




-احساس سرگيجه و عدم تعادل در راه رفتن


-لرزش بدن، ضعف و احساس تب و گلودرد


-صحبت کردن بريده بريده و تلگرافي (حذف برخي از کلمات از جمله)


-خواب آلودگي و تاري ديد


-سردرگمي، خشم و پرخاشگري


-توهم


-احساس شادي شديد و غير منطقي


-مشکلات حافظه


-زرد شدن پوست


موارد احتياط مصرف اگزازپام


_قبل از مصرف هرگونه حساسيت دارويي، سابقه بيماري هاي کبد، کليه، تنفسي يا مصرف مواد مخدر را به پزشک خود اطلاع دهيد. 


_به دليل ماهيت خواب آور بودن آن و تاري ديد، در انجام کارهايي مثل رانندگي يا هر کاري که به هوشياري و تمرکز نياز دارد احتياط کنيد.


_مصرف همزمان دارو با الکل يا ماري جوانا، عوارض را تشديد مي کند و مي تواند بسيار خطرناک باشد.


به دليل پيامد عدم تعادل حرکتي، سرگيجه و تاري ديد و امکان سقوط و شکستگي ها، در مورد تجويز اگزازپام به سالمندان بايد احتياط کرد.


_مصرف در دوران بارداري و در مادران شير ده، ممنوع است.


تداخلات دارويي اگزازپام


برخي از دارو هايي که مي تواند باعث تداخل با اگزازپام شود شامل کلوزاپين، ديگوکسين، کوا، ارلستات و سديم اکسيبات مي باشد.


در صورت تداخل دارويي عوارض جانبي مثل مشکل تنفسي، خواب آلودگي شديد و سرگيجه ممکن است افزايش يابد.


هم چنين مصرف همزمان با داروهاي ضد درد يا سرفه مثل کدئين، الکل، ماري جوانا (گل)، داروهاي خواب يا ضد اضطراب ديگر مثل لورازپام و زولپيدم، آرام بخش هاي عضلاني و ضد حساسيت ها مثل سيتريزين، ديفن هيدرامين و يا آنتي هيستامين، افزايش عوارض را به همراه خواهد داشت و بايد احتياط کرد.


استعمال سيگار ممکن است اثر بخشي اگزازپام را کاهش دهد. اغلب فرد براي اينکه دارو اثر کند، مصرف را افزايش مي دهند که منجر به مسموميت و اوردوز مي شود.


ادامه مطلب لينک زير:


اگزازپام | عوارض و موارد مصرف اگزازپام


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Yvette رمان غیر مجاز خودم. من واقعی کودک من تجهیزات آشپزخانه صنعتی طوس آترین فیلم رایگان free film گوهر آسماني