چه روش هايي براي جلوگيري از بارداري طولاني مدت وجود دارد؟ آيا روشي دائمي براي جلوگيري از بارداري وجود دارد؟


بله، روش هاي مختلفي براي جلوگيري از بارداري دائمي آقايان و بانوان وجود دارد که در آن ها لوله منتقل کننده اسپرم يا لوله هاي فالوپ جراحي مي شوند.


در خانم ها با بستن لوله هاي فالوپ، امکان برخورد تخمک و اسپرم از بين مي رود و بارداري اتفاق نمي افتد. در آقايان، با يک جراحي بسيار ساده و سرپايي به نام وازکتومي مجراي حمل کننده ي اسپرم را مسدود مي کنند.


زوجيني که به دنبال روش هاي جلوگيري از بارداري طولاني مدت اما نه دائمي هستند، که چندين سال رابطه جنسي بدون بارداري داشته باشند، بايد از چه روش هايي استفاده کنند؟


براي اين شرايط نيز گزينه هايي وجود دارد. اين روش ها را روش هاي برگشت پذير به مدت طولاني مي گويند. در اينجا دو وسيله مهم را معرفي مي کنيم، مورد اول دستگاه هاي داخل رحمي يا آي يو دي هاي مسي يا محتوي هورمون ها هستند. روش ديگر ايمپلنت است: يک قطعه هورموني زير پوست زن قرار داده مي شود که ايمپلنت براي حدود 3 سال موثر است، در حالي که IUD ها حدود 5 تا 10 سال اثر بخش دارند.


روش هاي جلوگيري از بارداري چه عوارضي را ميتوانند ايجاد کنند؟ کداميک از روش هاي جلوگيري از بارداري کمترين عارضه جانبي را به همراه دارند؟


اگر فقط از جنبه ي خطرات ممکن براي سلامتي و عوارض جانبي نگاه کنيم، ميتوانيم بگوييم که يکي از کم خطرترين روش جلوگيري از بارداري، IUD مسي است. که هيچ تاثير منفي بر روي متابوليسم و سيستم قلبي ندارند و اگر به درستي جايگذاري شود، هيچ گونه مشکلي را ايجاد نخواهد کرد.



 


 



بيشترين مشکلات بوجود آمده در رابطه با روش هاي جلوگيري از بارداري، معمولا در رابطه با مصرف قرص هاي هورموني ضد بارداري است .


اين قرص ها دو دسته هستند:




  • قرص هاي جلوگيري از بارداري ترکيبي، که محتوي استروژن و پروژسترون است.

  • قرص هاي جلوگيري از بارداري که فقط حاوي جزء پروژستيني هستند.

  • اکثر قرص هاي ترکيبي به علت وجود جز استروژني در آن ها هم داراي عوارض جزئي و همچنين داراي عوارض وسيع تري در زمينه قلب و عروق مانند ترومبوزهاي وريدي هستند که مشکلات بسيار خطرناکي را ايجاد مي کنند، هرچند اين عوارض نادر هستند اما خطر وقوع آن ها وجود دارد و با مصرف قرص هاي جلوگيري از بارداري ترکيبي، احتمال ابتلا به آن افزايش مي يابد.



  • اگر از قرص هاي جلوگيري از بارداري که جزء استروژني ندارند استفاده کنيد، ريسک ابتلا به ترومبوزهاي وريدي را نخواهيد داشت. بنابراين قرص هاي جلوگيري از بارداري که تنها جزء پروژستيني دارند، از نظر نداشتن ريسک آمبولي، مطلوب تر هستند.



  • همچنين محصولاتي که داراي جزء پروژستيني هستند ميتوانند به صورت قرص، کاشتني ها و سيستم آي يو دي، مورد مصرف قرار گيرند.



  • در مصرف قرص هاي جلوگيري از بارداري، عوارضي را که ممکن است تجربه کنيد، خطرناک نيستند اما تا اندازه اي اذيت کننده هستند مخصوصا عوارضي که مربوط به خونريزي هاي نامنظم مي شود.



  • علاوه بر اين قرص هاي ضد بارداري داراي فوايد زير هستند:

  • تنظيم سيکل قاعدگي

  • حفظ سلامت جنسي

  • رفع آکنه و مشکلات پوستي



در کل، پيچيده ترين روش جلوگيري از بارداري، استفاده از قرص هاي ترکيبي است. اين قرص ها فوايد بسياري دارند اما در کنار اين فوايد خطراتي نيز وجود دارد.


به طور کلي، IUD هاي مسي حداقل ميزان خطرات را به همراه دارند و پس از آن ها Mini Pill ها کمترين عوارض را دارند.


آيا بهترين قرص جلوگيري از بارداري وجود دارد؟ آيا برند مخصوصي از قرص هاي جلوگيري از بارداري را به همه توصيه مي کنيد يا به نوع و شرايط بيمار بستگي دارد؟


در جواب سوال اول، چيزي به عنوان بهترين قرص وجود ندارد، بلکه تنها مزيتي که در زمينه قرص هاي جلوگيري از بارداري وجود دارد، تنوع قرص هاست که با توجه به محتوي هورموني و شرايط هر شخص قابل انتخاب هستند.
بعضي از ن، بعلت خونريزي هاي نامنظم، به استروژن کمي نياز دارند و بعضي ها نيازمند پروژستروژن بيشتري هستند چون که براي پوست مفيد است، اما ممکن است خطر بيشتري از نظر احتمال ترومبو آمبوليسم داشته باشند.


چقدر ميتوان به اين روش ها اعتماد کرد؟ موثرترين روش جلوگيري از بارداري کدام است؟ کدام روش 100? موثر و تضمين شده است؟


اثر بخشي روش هاي جلوگيري از بارداري

اثر بخشي روش هاي جلوگيري از بارداري




همانطور که در بالا صحبت کرديم، موثرترين روش طولاني مدت پيشگيري از بارداري استفاده از IUD ها و ايمپلنت هاي هورموني است که تقريبا 100? موثر هستند. هر چند که هيچ چيز دقيقا 100? نيست، اما عملکرد اين دو روش حدود 99.5? است.



روش هاي ديگر مانند قرص نيز موثر هستند، اما بعلت اينکه قرص را ميبايست هر روز مصرف کرد و معمولا افراد با خوردن منظم قرص هاي ضد بارداري مشکل دارند؛ پذيرش و تاثير گذاري کمتري دارد.


بنابراين روش هاي طولاني مدت پيشگيري از بارداري براي داشتن حداکثر کارآيي و بدون در نظر گرفتن نظم شخصي، بهترين روش هستند.


زوجين پس از داشتن يک رابطه محافظت نشده چه راهکارهايي را مي توانند به کار بگيرند؟ و پس از داشتن رابطه محافظت نشده ميبايست چه مقدار وقت جهت کنترل موضوع به وجود آمده صرف کنند؟


در حال حاضر، به منظور جلوگيري از بارداري اورژانسي سه گزينه وجود دارد که مورد استفاده قرار مي گيرند:




  • قرص هاي حاوي پروژستروژن




بايد در اسرع وقت از آنها استفاده شود (48 ساعت اول پس از مقاربت محافظت نشده)




  • قرص ضد پروژسترون




تا 72 ساعت پس از رابطه ي محافظت نشده، موثر هستند.




  • آي يو دي




مؤثرترين روش جلوگيري از بارداري پس از زايمان IUD است. که تا 5 روز پس از رابطه جنسي محافظت نشده موثر است.


هنگامي که رابطه جنسي محافظت نشده انجام مي شود؛ حال به دلايل مختلف مانند:



  • پاره شدن کاندوم

  • فراموشي قرص هاي جلوگيري از بارداري

  • شکست روش هاي طولاني مدت بعلت تداخلات دارويي

  • رعايت نکردن روش صحيح جلوگيري از بارداري طبيعي يا تقويمي که در نهايت اسپرم وارد واژن مي شود


مي توانيد به داروخانه ها مراحعه کنيد و بدون نياز به نسخه پزشک قرص اورژانسي را تهيه کرده و تا 72 ساعت پس از نزديکي، مصرف کنيد.


اگر يک هفته قرص هاي جلوگيري از بارداري را فراموش کنيد و مصرف نکنيد چه اتفاقي مي افتد؟


هنگامي که قرص خود را فراموش کرده ايد، اينکه در چه زماني از سيکل قاعدگي قرص را فراموش کرده ايد، راهکار آن کاملا متفاوت است.


اين فراموشي زماني خطرناک است که شخص بعد از 7 روز استراحت، بسته جديد قرص را ميبايست مجددا آغاز کند. اکثر ن قرص هاي ترکيبي 28 و 21 روزه را مصرف مي کنند به اينگونه که ابتدا قرص ها را 21 روز ميخورند و سپس 7 روز استراحت مي دهند.


فراموش کردن قرص در هفته اول پس از استراحت، کاملا خطرناک است زيرا فوليکول هاي تخمداني هنوز در حال رشد هستند. چنانچه قرصي در طول هفته اول به طور منظم مصرف نشود، تخمک گذاري سرکوب نمي شود و احتمال آزادسازي تخمک وجود دارد.


بنابراين حتي اگر يک يا دو قرص را در هفته اول فراموش کنيد، بايد از روش اورژانسي پيشگيري از بارداري استفاده کنيد، چون با فراموش کردن مصرف قرص، روش جلوگيري از بارداريتان کامل صورت نگرفته است.


چنانچه يک يا حتي دو قرص را در اوسط بسته فراموش کرديد، قرص هايي را که  فراموش کرده ايد بعدا مصرف کنيد. اين شرايط بسيار خطرناک نيست، چرا که هفت روز به طور منظم قرص ها را مصرف کرده ايد که اين براي سرکوب تخمدان ها کافي است.


اما اين نکات قواعد کلي هستند. هنگامي که مصرف قرص را فراموش کرده ايد، سيکلتان کاملا امن نيست و بايد علاوه بر قرص هاي ضد بارداري، قرص اورژانسي نيز مصرف کنيد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

گلبن یاس gouwudaohangye مونا آهنگ يلدا چت | الماس چت | چت روم | چت فارسي | شلوغ چت | چت مهر دختری در شرف 20 سالگی اتاقی برای دو نفر زندگینامه ها SOHEIL SALIMI | Director of Cinema شمیم باران everything